OKTATÁS

Foglalkozás pedagógusoknak

Az Uccu Roma Informális Oktatási Alapítvány “KÖZELEBB” cimű pedagógusoknak szóló foglalkozása:

Az Uccu Alapítvány 2010 óta dolgozik azon, hogy non-formális oktatási módszerekkel társadalmi párbeszédet teremtsen roma és nem roma emberek között. Célcsoportunk főként az általános és középiskolás korosztály, de fontosnak tartottuk, hogy a pedagógusok számára is elérhető legyen a szervezet módszertana. Tavaly dolgoztuk ki a “KÖZELEBB” című pedagógusok és közszférákban dolgozóknak szóló 2 órás foglalkozásunkat.

Pedagógia szakos egyetemi oktatók és más szakemberek segítségével alakítottuk ki foglalkozásaink moduljait; majd pilot alkalmak során teszteltük és a visszajelzések alapján átdolgoztuk azokat.

A pedagógusoknak szóló interaktív foglalkozásunk központi eleme a roma identitás,  kultúra és történelem témájának megismertetése, láthatóbbá tétele. A kidolgozott non-formális oktatási módszertanban fontos szerepet kap a tudásátadás, de egyben kiemelt figyelmet fordítunk a közös gondolkodásra és tapasztalatcserére is. Célunk, hogy minden résztvevő aktívan részt vegyen a diskurzusban, és összekapcsolja saját szakmai tapasztalatait a témában. A foglalkozás lehetőséget nyújt arra, hogy együtt mélyüljünk el ezekben az érzékeny és jelentős témákban, valamint megvitassuk a rasszizmus és az emberi jogok kihívásait és lehetőségeit. Igyekszünk abban is a pedagógusok segítségére lenni, hogy a csoportjaikban felmerűlő előítéletes gondolkodás leküzdéséhez megerősítsük őket.

A foglalkozás során interaktiv módszerek alkalmazásával dolgozunk, trénereink roma származású szakemberek, így lehetőség nyílik a roma identitás, kultúra, identitás és történelem témájának tapasztalati úton történő megismerésére, megértésére.

A foglalkozás előtt küldünk egy kérdőívet, azzal a céllal, hogy felmérjük az adott csoport tudását, tapasztalatát és hogy mely oktatási modult alkalmazzuk.

„KÖZELEBB” pedagógus foglalkozást a Közös értékeink támogatásával dolgoztuk ki.
#közösértékeink #CERV

A foglalkozás időtartama: 120 perc

Maximális létszám: 20 fő

Hogyan tudunk jelentkezni?
Írjatok erre az emailcímre: uccualapitvany@gmail.com

Mennyibe kerül egy foglalkozás?
A foglalkozást ingyenesen biztosítjuk, de ha lehetőségetek van rá, örülünk, ha támogatni tudjátok munkánkat.